Hopp til innhold

Arven

Tidlig morgen, lenge før solen sto opp. Med sykkelen fullastet av hjemmelagde kurvmøbler trådde Hans Slettvoll mot fraktebåten på kaia med varene han hadde jobbet med til langt på natt. Slik dannet han grunnmuren for familiebedriften han startet hjemme i kjelleren i 1951. Lite visste han om hva ferden hans ville bære med seg 70 år senere.

Den lille møbelfabrikken til Slettvoll holdt til i et hus på to etasjer med en grunnflate på 80 kvadratmeter. Med snekkerverksted i kjelleren, besteforeldre, hybelboer, systue og kontor i første, familien med to små døtre i andre etasje og lager på loftet, tok alle del i produksjonen på en eller annen måte. Pågangsmot. Innsatsvilje. Skaperglede. Stein for stein bygget Hans og kona Bergit opp det som skulle bli merkevaren Slettvoll, slik vi kjenner den i dag – to generasjoner senere.

Med selvstendighetstrang og sterk optimisme sa Hans opp jobben og grunnla Slettvoll sammen med Bergit i 1951.
Slettvoll ble etter hvert en ledende produsent av manilla-møbler i Skandinavia.
Med selvstendighetstrang og sterk optimisme sa Hans opp jobben og grunnla Slettvoll sammen med Bergit i 1951.

Mot til å satse

Sammen med søsteren Anne Lise, fikk lille Torill tidlig møbelproduksjon i blodet. Allerede som småjenter lærte de seg kunsten å håndtere både saks, symaskin, hammer og tang. I likhet med de to søstrene, vokste møbelproduksjonen med årene, og på 80-tallet var tiden kommet for at Torill tok over roret etter foreldrene. Som småbarnsmor og forretningskvinne tok hun sats og førte familiens drøm videre til det som skulle bli en internasjonal merkevare i en mannsdominert møbelbransje.

På 80-tallet tok Torill over roret i familiebedriften.

"Som familiebedrift har vi alltid vært stolt av vår arv og historie, samtidig som vi er opptatt å tenke på fremtiden. Derfor skaper vi møbler laget for å overleve trender, sesonger og generasjoner."

Torill Slettvoll

Veien videre

I dag, 70 år etter at foreldrene startet opp i kjelleren, er pågangsmotet, innsatsviljen og skapergleder igjen ført videre sammen med Torills egen datter, Live og svigersønnen, Bjørn-Helge som viktige deler av bedriften. Sammen fører de arven videre, med felles mål om å skape hjem som det er godt å leve i – også i fremtiden.

Også Torills datter Live og svigersønnen Bjørn-Helge er sterkt engasjert i å utvikle Slettvoll videre.
I dag følger Live sin mors fotspor og fører videre arven fra sine besteforeldre.
Også Torills datter Live og svigersønnen Bjørn-Helge er sterkt engasjert i å utvikle Slettvoll videre.