Hopp til innhold

Når innredning blir kunst

Malene Birgers kunstneriske formspråk strekker seg langt utenfor maleriets lerret. Til Slettvoll og Malene Birgers designunivers har hun designet flere interiørvarer. Interiørvarekolleksjonen består blant annet av glasslykter, skulpturer, bokser, pledd, keramikk og lamper. Produktene er designet av Malene og utarbeidet i samarbeid med Slettvoll.

Organiske former

Malene Birger har blant annet laget interiørvarer i keramikk for Slettvoll. Disse består av en krukke i to størrelser og et fat i samme utførelse. Hver enkelt gjenstand er utformet av en dyktig keramiker på Mallorca, og deretter håndmalt av Malene i krem og sort farge. Keramikkvarene finnes i et begrenset opplag og er signerte gjenstander.

Produkter i bildet:
Produkter i bildet:
Produkter i bildet:

HÅNDLAGET

Muro er en serie munnblåste lysglass i klart glass med innspill av hvite og sorte flekker, et uttrykk som komplementerer de andre elementene i Slettvoll og Malenes design. De sorte og hvite flekkene er små deler farget glass som er tilsatt det klare glasset i ulike varmeprosesser for å oppnå ønsket mønster. Dette gjør at alle produkter vil være unike. Til slutt er det påført et tynt lag glass som gir det hele en gyllen finish.

Vaser og lysglass
Fat og skåler
Krukker
Dekor

Personlig uttrykk

"Jeg liker skarpe kontraster i sammensetninger av materialer og dekor, både visuelt og taktilt, som røffe tekstilsammensetninger og glass tilsatt min monokrome, abstrakte kunst."

- Malene Birger

Balansert materialmiks

– Å skape et godt hjem og miljø rundt seg handler om å finne en balanse som oppleves som inspirerende, velkommen og harmonisk på samme tid, forteller Malene. Hun beskriver seg selv som en maksimalist under kontroll. Det har derfor vært viktig for henne å designe objekter som er med på å skape orden, særlig omkring skrivebordet, som er en viktig, kreativ sone for henne.

Serien Porto består av bokser, skrivebordsunderlag og blyantholder laget med overflate i lin og skinn, og har et stramt uttrykk som passer godt inn i Malenes designunivers. Det samme gjelder Felantix boks, som kommer i tre størrelser. Boksene er trukket i kremfarget lintekstil, og har et dekorativt, sort og rustfarget bånd. Felantix boks har også håndtak i skinn.

Produkter i bildet:

Skulpturelt formspråk

Kolleksjonen Slettvoll & Malene Birger består også av skulpturell dekor. Med kontrastfylte materialer og uttrykksfulle former kan gjenstandene skape spennende blikkfang eller «statement pieces» i interiøret. Skulpturene er laget i kontrastfylte materialer som tre og metall, i abstrakte former med et dryss av etnisk inspirasjon.

Produkter i bildet:
Produkter i bildet:

Skulpturelle former og kontrastfylte materialer går igjen i kolleksjonens belysning. Malene Birger deler Slettvolls forkjærlighet for unike lamper, og har designet bordlamper som gjenspeiler deres designunivers. Lampene er håndlaget i Belgia og skaper stemningsfulle dekorelement i et rom.

Produkter i bildet:
Produkter i bildet:
Produkter i bildet:

Se flere interiørvarer fra kolleksjonen

Dekor
Kurver
Dekor
Rammer og bokser
Rammer og bokser
Borddekning
Brett