Hopp til innhold

Vant to danske designpriser

Slettvoll Møbler sikret seg nylig to designpriser i Danmark, i skarp konkurranse med veletablerte danske designmerker. – Vi er veldig stolte over å vinne ikke mindre enn to priser i et sterkt dansk marked, sier Liv Norun Moe, som er Brand Manager i Slettvoll Møbler.


Det er Danmarks største interiørmagasin BO BEDRE som står bak konkurransen. Slettvoll Møbler fra Stranda var nominert i to kategorier i den danske designkonkurransen Design Favoritter 2024. Og de vant prisene i begge kategoriene: Beste lenestol og beste designunivers.

Butikksjef Birgitte Wahlers og Martin Cederlund som arbeider i Slettvoll-butikken i København tok imot prisene på vegne av Slettvoll.
Butikksjef Birgitte Wahlers og Martin Cederlund som arbeider i Slettvoll-butikken i København tok imot prisene på vegne av Slettvoll.

Danskene er kjent for å være gode på møbeldesign, mens norske merkevarer har blitt advart om at dette er et vanskelig marked å hevde seg i. Så det å vinne priser i konkurranse med sterke danske merkevarer er spesielt motiverende.

Slettvoll åpnet en 500 kvadratmeter stor butikk i København i 2019. Butikken på Oslo Plads er en av 17 Slettvoll-butikker i Skandinavia. Og nå har butikken vunnet pris i kategorien Designunivers. Juryen beskriver interiøret som et eksklusivt og helhetlig designunivers.

Det blir også trukket frem at «Slettvoll producerer behagelege møbler skabt af dygtige håndværkere langs Norges vestkyst». Og juryen legger også vekt på at man her får inspirasjon til innredning og at det handler om tidløs design med kvalitet som sikrer lang levetid på møblene.

Overraskende sittekomfort
Stolen Mathis stakk av med seieren i kategorien Lenestol. Denne stolen ble designet av Torill Slettvoll i 2023. En innbydende og åpen loungestol med klassisk design, er juryens karakteristikk. Juryen trekker frem at stolen til tross for et enkelt formspråk, har overraskende høy sittekomfort.

– Elegant og tidløs, og passer inn i de klassiske, nordiske hjemmene, er juryens dom.